top of page
DeDreef_profielfoto_DSCF5222-bewerkt_edited.jpg

In 2012 studeerde ik, Maarten De Groeve, af aan KU Leuven als Master in de Revalidatiewetenschappen en Sport Kinesitherapie. Onmiddellijk daarna ondervond ik dat mijn scala van behandelingsopties te beperkt was, ik wilde meer "skills" leren. Zo startte ik het postgraduaat manuele therapie en volgde ik verschillende opleidingen rond trainen en bewegen.

Mijn volgende focus legde ik op verbinden. Omdat ik vaststelde dat de resultaten van manuele behandelingen erg schommelden, zocht ik naar een verklaring. Patiënten die met een verhaal kwamen van waaruit verbondenheid ontstond om dan samen in dezelfde richting te kijken op weg naar een oplossing, die patiënten hadden het beste resultaat. Ik besloot om me daarin te verdiepen door o.a. cursussen als motivational interviewing en acceptance commitment therapy te volgen.

De brug naar langdurige en complexe klachten was niet meer ver af. Door al de hier boven vernoemde elementen te bundelen onder drie pijlers, paste alles in elkaar. Dit vulde ik aan met verschillende opleidingen rond "pijn-fysiologische" (NOI-group en Pain in Motion), waardoor mijn expertise voor deze mensen jaar na jaar is blijven groeien.

Lees het voorwoord HIER

bottom of page